Трактори блокираха главните пътища към Париж и протестите на фермерите в

...
Трактори блокираха главните пътища към Париж и протестите на фермерите в
Коментари Харесай

Фермерските протести във Франция продължават

Трактори блокираха основните пътища към Париж и митингите на фермерите в цяла Франция се ускориха , оповестява " Ройтерс ".

На този декор френските управляващи оповестиха, че ще на Европейския съюз за необработените аграрни земи тази седмица.

В петък френското държавно управление се отхвърли от проектите за последователно редуциране на държавните дотации за селскостопански дизел и даде обещание понижаване на бюрокрацията и облекчение на екологичните разпореждания. Фермерските организации обаче обявиха, че това не е задоволително и се заканиха да засилят натиска.

Ръководителят на най-голямата земеделска организация във Франция уточни, че фермерите ще блокират всички съществени подстъпи от Париж на към 30 километра от центъра. В Брюксел придвижването по околовръстното шосе към столицата също беше затруднено от гневни фермери.
 Френските фермери плашат да блокират Париж
Френските фермери плашат да блокират Париж

Заплаха за продоволствена рецесия

" Стана ни ясно, че до момента в който митингът е надалеч от Париж, посланието не доближава ", съобщи Арно Русо, началник на профсъюза FNSEA.

Таксиметрови водачи също стачкуваха в няколко френски града против новите цени за медицински превоз - мярка, която може да усили хаоса в трафика в Париж.

Русо акцентира, че фермерите ще продължат дейностите си на всички места във Франция " за да получат незабавни ограничения по отношение на същността на своя бизнес ".

Планирана е среща с френския министър председател Габриел Атал през днешния ден.

Министърът на земеделието Марк Фесно съобщи, че на срещата на върха на водачите на Европейския съюз в Брюксел тази седмица президентът Еманюел Макрон ще упорства за по-благоприятни за земеделието политики , които да отговорят на недоволствата на доста фермери в Съюза.
 Фермерските блокади във Франция приближават Париж
Фермерските блокади във Франция приближават Париж

Очакват се държавни ограничения за усмиряване на недоволството

Фесно добави, че самият той ще пътува до Брюксел тази седмица в опит да смекчи регулациите на Европейски Съюз във връзка с земеделската земя, която би трябвало да остане угар според новите зелени правила.

Попитан по кое време желае да реализира съглашение с Европейската комисия по отношение на това по какъв начин да бъдат преразгледани разпоредбите, той отвърна " тази седмица ".

Законът на Европейски Съюз за възобновяване на природата от 2023 година изисква от страните да вкарат екологични ограничения върху една пета от своите земя и море до 2030 година За да се реализира тази цел, към 4% от земеделската земя би трябвало да остане необработена.

Френските фермери се оплакаха, че това може да навреди на бизнеса им, а държавното управление даде обещание да лобира от тяхно име в Брюксел.
 Френските фермери унищожиха вносни плодове
Френските фермери унищожиха вносни плодове

Те се оплакват, че са наранени от нелоялна конкуренция от чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР